Τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι: 1.Τίτλος του έργου 2.Συντελεστές (ηθοποιοί που έπαιξαν στο ραδιόφωνο, σκηνοθέτες κλπ) 3.Υπόθεση 4.Κάτι άλλο που εσείς θα μας προτείνετε


Διευκρινίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) για τα έργα αυτά τα οποία όποιος θέλει μπορεί να τα προμηθευτεί από τα σημεία διάθεση της Ραδιοτηλεόρασης. ......................................... Επιστροφή στο Radio Theatre



Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΓΡΟΣΙΑ ΘΕΛΕΙ Μ Χουρμούζη



Θέατρο της Ημέρας , Γεννηματά 20, Μετρό Πανόρμου, τηλ.2106929090

        Δευτέρα-Τρίτη, 21.30 , από τις 28/10/2013 έως τέλος Ιανουαρίου 2014
             


ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2013

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ 
 ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


«ΓΡΟΣΙΑ ΘΕΛΕΙ..» , Μ.Χουρμούζη


Σκηνική απόδοση των 'Διαλόγων' του Μ. Χουρμούζη(1834), σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή.
Στην παράσταση παίζουν οι : Τάσος Ράπτης και Γιώργος Ρουστέμης. 
Ζωντανή μουσική από τον Κωνσταντίνο Αρνή. Την επιμέλεια των κοστουμιών και του σκηνικού έχει η Άννα Μαχαιριανάκη. Οργάνωση παραγωγής και φωτογραφίες Αλεξάνδρας Ξύδα.

              Συνεννοήσεις για σχολικές παραστάσεις: 6948000312- 6974755618

 Θα παραθέσω ως δείγμα μόνο ένα απόσπασμα του κειμένου: «Ζητώ συγγνώμην παρά του υπουργού, διότι έφερον αυτόν εις θέσιν να παρουσιασθεί εις την Βουλήν, όπερ είναι οχληρόν δια τους υπουργούς οίτινες μας επισκέπτονται μόνον όταν έχωσιν απαίτησιν και μάλιστα χρηματικήν. Διότι, οσάκις βλέπομεν εις την Βουλήν υπουργόν, ενθυμούμεθα την εποχήν των ραγιάδων, οίτινες άμα έβλεπον Οθωμανόν εις το χωρίον των, έλεγον 'Τούρκον είδες; Γρόσια θέλει'»

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "Γρόσια Θέλει..."
«......Μια επιλογή από τα άρθρα αυτά, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίας Φραγκή, δόθηκαν σε σειρά παραστάσεων στο «Θέατρο της Ημέρας», με εξαιρετική επιτυχία, με τον τίτλο «Γρόσια θέλει.». Ήδη ξεκινούν περιοδεία και θα επανέλθουν στην Αθήνα μετά το τέλος της.
Το συνιστώ ολόθερμα στον αναγνώστη της στήλης. Το κείμενο είναι σαν να έχει γραφεί σήμερα και η παράσταση μια «γροθιά».

Λέανδρος Πολενάκης, Κριτικός Θεάτρου, ΑΥΓΗ, 5/5/2013
«Οι «Διάλογοι» του Μ. Χουρμούζη (1801-1882) είχαν την τύχη να πέσουν στα χέρια της Μαρίας Φραγκή, η οποία , θωρακισμένη με ανώτατη φιλολογική και σκηνοθετική κατάρτιση, τους γνώρισε και τους αναγνώρισε μέσα στο φυσικό τους χώρο του πολιτικοκοινωνικού καφενείου της βαυαροκρατούμενης και καθημαγμένης Ελλάδας, δίνοντάς τους τον επίπλαστο τίτλο «Γρόσια θέλει.»

Παναγιώτης Καρματζός, Φιλόλογος-Συγγραφέας
 «Η σκηνοθετική ματιά και οι ερμηνείες υπηρέτησαν άξια το έργο, καθιστώντας την παράσταση απολαυστική για το κοινό, το οποίο συμμετείχε, γελώντας ή κρίνοντας. Η Μαρία Φραγκή σκηνοθέτησε την παράσταση με ευρηματικό τρόπο, φωτίζοντας το κείμενο...»
Νίκος Μπατσικανής, Λογοτέχνης